110525

Igår gick jag in i v 30 och tiden rusar iväg. Även om det känns som en hel evighet kvar tills bebis är ute!

Vi var på ultraljud på MamaMia-kliniken igår och fick se bisse igen! Det var så häftigt och det var en super gullig BM som vi fick träffa. Allt såg jätte bra ut, vikten låg på ca 1420 g och nu vet vi även vad det är för en liten filur som gömmer sig där inne:) Allt känns så mycket mer verkligt nu och man kan börja köpa lite mer roliga kläder istället för grått, beiget, vitt, osv. Sen är det även lite lättare att försöka komma på ett bra namn nu när man faktiskt vet.


110519

Jag längtar tills på tisdag, då ska jag och Jocke på ett spännande äventyr till El Stockholmo.Här är våran fina Kajsa Krook.

110517

Det har varit fullt upp sista tiden.

Kevin har haft sitt kalas och det var en jätte lyckad dag,
10 barn som irrade runt och spelade fotboll (det fina vädret tillät oss att vara ute), körde Dansstopp, fikade, körde limbo, fikade lite till och tillsist körde fiskedamm.

Dom sista 2 veckorna så har jag haft massa småvärkar. Det har kommit som mensvärk samtidigt som magen har dragit ihop sig. Vissa dagar har det varit väldigt regelbundet och kommit med ca 15 mins mellanrum, medan vissa dagar har det inte varit fullt så mycket. Jag ringde till förlossningen i torsdags och blev så ombedd att komma in direkt. Jag visst inte att det var ett dåligt tecken utan tänkte mer att det kanske var förvärkar och att det var precis som det skulle. Så var tydligen inte fallet. Jag är inte tillräckligt långt gången och med tanke på att jag har koniserat livmodertappen pga cellförändringar så måste dom hålla koll på mig. Min tapp är förkortad och minsta förändring på den kan innebär att bebisen är på väg ut. Så var tack och lov inte fallet nu.

Värkarna har fortsatt och jag har bara försökt vila.
Igår på morgonen så var vi hos BM på ett vanligt besök och hon ville att jag skulle åka till förlossningen inom dom närmsta dagar och skulle ringa och prata med dom. Dock hann vi inte mer än ut där i från innan BM ringde och sa åt oss att åka in för en kontroll. Jag fick ligga i 2 timmar med ctg-mätaren och sen tog det sin lilla tid med gynundersökningar och ultraljud. Tack och lov så hade det inte hänt något mer med tappen sen sist. 22,6 mm lång och mjuk. Det är alltså inte bra men det är inte någon jätte stor fara för barnet. Jag fick med min bricanyl-tabletter som jag ska ta när värkarna kommer och inte går över av sig själv. Igårkväll var det dags att ta den första.
Fy fasen vad obehagligt det var. Det började med skakningar i händerna och lite hjärtklappningar. Tillslut skakade hela kroppen och jag blev jätte jätte trött. Vaknade dock flera ggr under natten av att jag drömde konstiga saker. B.la att Jocke stod över mig och försökte kasta en katt på mig så jag låg och sparkade hejvilt. Helt normala drömmar!:)

Idag är jag hemma med Kevin då han har blivit snorig, hostig och har ont i halsen.110507

Idag begav jag, Mirabelle, Lena och Linnea oss till Vagnhärad för att gå på barnbasar. Det var både min och Lenas första. Herre gud så mycket grejer det fanns! Kläder, leksaker & bebisprylar till höger och vänster. Billigt var det också! 5-10 kr per klädesplagg.

Jag kom iaf hem med ett Spöket Laban-spjälsängsset, 2 bebisbadlakan, skötbord (precis ett sånt jag ville ha), babysitter, babygym, några bebisplagg, lite leksaker till Belle som hon valde själv, mm. Allt det för dryga 650:- !
Helt galet billigt! Jag fick dessutom 500:- som bebis-peng av pappa och Lena så jag la ut ca 150:- själv. Behöver jag ens säga att jag är nöjd?:)

Imorgon ska Kevin ha kalas, eller party som han själv säger. Han vill inte ha barnkalas, han vill ha party med brudar och hångel som han själv uttryckte sig:) (Han lät sig nog inspireras av Bert)

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och njuta av att det är lugnt en stund. Veckan som har varit har gått i 190 och imorgon lär det inte bli lugnare.

110505Idag fyller min fina Kevin 7 år.


Tänk att det redan har gått 7 år sen han föddes, det känns helt vansinnigt overkligt!


Grattis på födelsedagen fina du<3


110503

Idag är ingen bra dag. Alldeles för lite sömn både i natt och i förrgår natt.

Igår var barnen uppe på Kevin´s rum när vi helt plötsligt hör en hård smäll. Första tanken var att någon hade gjort sig ordentligt illa så Jocke sprang upp. Han kommer ganska snabbt ner och säger åt mig att gå in på IKEA´s hemsida och beställa en ny säng för barnen har hoppat sönder Kevin´s säng. "Skämtar du eller?", frågar jag och går sen upp själv för att kolla. Mycket riktigt, barnen har lekt att sängen är en trampolin och kört "sitt-stå" när sängen tillslut gav vika. Hela ramen i resårbotten knäcktes och sängen är bara att kasta.
Att beställa hem en säng ifrån Ikea tar alldeles för lång tid och med tanke på hur mycket Jocke jobbar så vet vi inte när vi kommer iväg dit heller. Jag gick in på blocket och hittade en hel nya loftsäng med tillhörande madrass i Vagnhärad för 1200:- .  Jocke fick snabbt som attan bränna iväg och hämta den.

När den väl var hopmonterad och barnen sov så var klockan alldeles för mycket. Jag kom nog inte i säng förens 23.30 och har dessutom sovit som en kratta i natt. Först vaknade vi av en duns och massa skrammel från nedervåningen, då hade våran kära katt hoppat upp på kylskåpet och rivit ner kritor, papper och en skål med chips som stod där uppe. När allt var upp plockat och vi höll på att somna om så börjar Mirabelle att gråta. Då hade hon kissat i sängen.. Suck och pust, inte hennes fel så klart men man kan ju blir trött för mindre! Även om det var Jocke som fick springa ner och plocka undan samt bädda rent i Belles säng så kunde inte jag sova medan dom höll på.

Tillslut fick vi äntligen sova. Dock vaknade jag väl 411 ggr i natt och höll på att dö när klockan ringde. Ingen orkade gå upp direkt vilket resulterade i att vi försov oss lite och Kevin kom 10 minuter för sent till skolan. Det är första gången det händer men jag kan inte låta bli att skämmas. HATAR att försova mig!

Ikväll blir det tidig kudde för hela familjen, det kan jag lova!:)

RSS 2.0