Magont

Jag hatar när jag mår så här. Jag känner mig nedstämd och orolig. Magen värken och tankarna snurrar runt i mitt huvud.
Helst av allt skulle jag bara vilja ligga i sängen med täcket över huvudet. Just nu är det svårt att känna lycka.
Jag vet att det finns folk som har det så mycket värre än mig, människor som lider och mår dåligt över betydligt värre saker. Men det kan inte hjälpas, jag mår som jag gör och jag önskar så att jag kunde slippa känna mig så nere.
Jag har en underbar familj och jag har vänner som man kan höja till skyarna, men det räcker inte just nu.

Jag är ledsen för att jag inte finns till för mina vänner, ledsen för att jag inte orkar engagera mig i saker, nere för att saker inte går som jag önskar, deppig för att tiden inte räcker till. När ska allt bli bra igen?

Förövrigt så sover baren sött i sina sängar och imorgon ska vi gå till leksaksaffären så att dom kan få köpa leksaker för deras julklappspengar. Jag ser framför mig hur dom kommer stå där inne imorgon med tindrande ögon och hur deras ivriga små kroppar kommer studsa runt bland hyllorn. Även om materiella saker inte är allt så kan jag inte låta bli att känna deras lycka över att få välja någonting, som dom verkligen vi ha, alldeles själva och sedan få se deras stolthet när dom får gå fram till kassan och betala med deras egna pengar.

Nå, slut babblat.
Ska rycka tv-spels kontrollen ur Jockes hand nu.

På återseende


1 månad

Idag fyller min blogg 1 månad. Haha!

Jag har ju iofs haft andra bloggar i några år nu men kunde inte låta bli att konstatera det:)



So long

Snurrig men lycklig

Julen är över och jag känner mig nöjd med allt. Barnen blev glada för sina klappar och jag likaså. Vi fick massa fina och bra saker som 1500:- i värdecheckar på ica, fritös, parfym, smycken, tavlor, skål, ljus, kläder, osv. Sist men inte minst så fick vi ett gåvobevis som står för att min farmor och farfar har betalat hela renoveringen av vårat badrum. Kan man få en finare gåva?

Det känns som om vi har varit både här och där dom sista dagarna. Det är inte många timmar som har spenderats hemma. Dagarna flyter lixom ihop med varandra, men vad gör det? I förrgår firade jag av min fruga och hennes sambo som åker till Asien i 3 månader. Hur ska jag klara mig utan Frugan så länge? 

Vi kom hem nyss, har fått massa god mat hos Jockes farmor. Bjudmat is the shit!
Snart kommer Jockes faster och hans kusin, vi ska byta julklappar:)

Någon som har tips på hur nyårsafton ska firas? Vi har båda barnen hemma men vill ändå göra någonting mysig.

På återseende

Julpanik

Cheeses, imorgon är det julafton. Otroligt men sant! Nästan lite skrämmande då det känns som att jag har hur mycket som helst att fixa med men riktigt så illa är det inte.
Jag ska slå in dom sista julklapparna, gör en potatisgratäng(jag gillar inte janssons) och städa av nedervåningen. Sen är vi faktiskt klara. Imorgon blir det ju att fixa med alla mat och det brukar ta sin lilla stund.

Nu ska jag duscha och göra mig iorning för sen kommer Sanna, Robin och Alledander, som Mirabelle kallar honom för:)

Senare ikväll så ska jaga spela Bingolotto på deras uppesittarkväll. Haha. Jag har aldrig gjort det förutom men har varit på väg flera grr. Ikväll ska jag vinna lite cash!

Adios


Slut som artist

Jag är så trött, helt slut. Hösten och vintern har varit tuff. Jocke har varit arbetslös sen augusti och det har varit jobbigt att få allt att gå runt på en inkomst. Jag har haft hur mycket jobb som helst och att jag inte har mått bra pga. sjukdommar, huvudvärk och annat har inte gjort vardagen lättare. Jag är helt enkelt slut som artist.

Idag var sista arbetsdagen och nu är jag ledig i nästan en vecka, jobbar någon dag till och sen ledig yttligare några dagar. Skönt och oerhört välbehövligt!

Nu under ledigheten ska jag passa på och njuta av att vara ledig. Inte bara städa och fixa hemma utan faktiskt vila lite, göra roliga saker och framför allt umgås med folk jag saknar. Jag har några vänner, speciellt en som det var fruktansvärt länge sen jag såg, och henne ska jag verkligen försöka träffa nu när jag har tid. Hon har dessutom fått hem en bedårande lite chines-valp som jag bara måste få träffa! När har du tid för mig tro?:)

Imorgon ska jag, Jocke, Belle och hunden gå på en riktig långprommenad. Det ska bli så skönt.

Nu ska jag drick kaffe, gosa med Belle och framför allt njuta av att bara vara.
Sen blir det Anna Anka´s jul. Jag har aldrig sett det men har hört saker som får mig att vilja se skiten.

Over and out.


Julstök och fredagsmys

Jaha, då var det fredag igen. 5 dagar kvar till jul och på söndag ska vi ha mini-jul afton här hemma med Kevin eftersom att han är hos sin pappa på julafton. Tråkigt men så är det när man har varannan vecka. När Kevin blir äldre så hoppas jag att vi kan dela på julafton men än så länge så tror jag att det gör mer skada än nytta. Dagen är fylld av massa saker och att han då dessutom ska flytta mellan sin mamma och pappa gör det nog bara mer stökigt. Jag vill inget hellre än att ha honom här på självaste julafton men som förälder måste man tänka oegoistiskt, det funkar inte annars!

Igår bakade jag och Jocke rocky roads och gjorde knäck, ikväll när barnen sover ska vi plocka undan och fixa lite, imorgon blir det pepparkakas hus och städning. Ska även klämma in lite fotografering mitt på dagen.

Nu ska jag återgå till att kolla på Pippi Långstrump och sen ska jag natta en väldans trött Kevin. Mirabelle sover redan.




Snubbel, jobb och snor

Jag kan inte låta bli att känna dubbla känslor när det gäller snön. Jag har längtat som en dåre efter vit mark, hala gator och minusgrader. Det är helt underbart att se hur mycket ljusare allt blir och känslan av jul som kommer med snön.
Att snubbla, halka och vara täckt av snö upp till rumpan är dock inte lika spännande. Jag har halkat omkull 2 ggr, varit nära att tappa bort min hund och svurit åt plog-gubbarna som inte gör sitt jobb ordentligt(enl mitt tycke när jag är ute och halkar).
Trots allt så kan jag inte annat än älska snön även om vardagen vore lite enklare om jag bara ägde ett körkort.
Körskola kanske vore någonting för mig?

Idag är Jocke på sitt nya jobb och får träffa dom han ska jobba med plus att han blir tilldelad de tider han ska jobba. Yes, äntligen ett jobb! Efter nyår får han yttligare ett jobb och vi är nog back on track i februari. Äntligen lite jävla ljus i den tunneln som tidigare kändes oändligt lång och bäcksvart.

Nu ska jag återgå till att torka snor.

Fördelsedagsparty

Jag är så härligt utvilad! Jag vet fasen inte när jag var det sist. Just idag vad dessutom en väldigt bra dag att vara utvilad på. Kenzie ska fira sin 25 års dag idag och jag misstänker att det kommer bli både härjat och sent:) Inte mig emot. Det var länge sen jag festade och idag kommer jag dessutom att göra det med med massa härliga och fina människor. Dock så saknas det en person..

Snart kommer Sanna, Robin och lilla Alexander. Ska bli så mysigt att träffa dom igen. Jag ska hjälpa Robin att sy upp ett par kostymbyxor. Jag måste erkänna att jag är lite nervös, det var väldigt länge sen jag sydde i kläder men det ska nog gå bra.

På återseende

äckelmätt och fet-tv

Åh jag är så trött, har ont i kroppen efter gårdagens hårda arbete och är tillråga på allt äckligt mätt. Jag bjöd hit Kenzie och hennes barn på middag. Jag bjöd på kycklingfilé med soltorkade tomat-pest och permesan på som fick puttra i ungnen och sen serveras tillsammans med pasta och sallad. Till efterrätt blev det chokladpudding med grädde och jordgubbskulor/strössel på. Nu är jag riktigt mätt och belåten.

Jag sitter och tittar på ett program på tv4 fakta som handlar om fetma och magsäcksoperationer. Jag lider verkligen med dom men är ändå så glad att det finns möjlighet för gravt överviktiga att få den hjälpen!

Nu ska jag vara lite social med min syster.

Soo long

Hard work

Idag har jag jobbat fram till nu. Normalt sett så jobbar jag ju bara till 4. Det känns verkligen i kropp och knopp att jag har jobbar 14 timmar idag.

Jag har en dröm, en som jag verkligen önskar blir verklighet en dag. Tänk om, så underbart det skulle vara!


Nu blir det duschen och sen sängen.

Adios

Vill ha en bulle


Jag ska någon gång i mitt liv ha en engelsk bulldog.

Världens finaste hundras.

Natti och på återseende

Vardagslyx is the shit

Veckan har varit hektisk på jobbet. Det märks att julen närmar sig med stormsteg och som vanligt så är alla kunder lika sega som vanligt, no offence, vilket resulterar i panik-beställning av julklappar.

Idag ringde Jockes farmor och ville att han skulle komma dit med Mirabelle. Hon stannade där på middag och kom inte hem förens 19. Vi fick alltså laga och äta middag i lugn och ro, helt ensamma, för första gången på flera år. Såna små saker gör att man får lite extra energi. Tack kära du!

Imorgon ska jag ut och gå med syster och bränna lite fett. Förhoppningsvis kommer vi igång igen med våra prommisar. Det behövs för min del om vi säger så.

Nu ska jag duscha och sedan krypa ner i sängen.

Adios


Vardagslyx och syrsinvation

Jag har varit utan internet hela helgen då någonting har blivit knas med våran stationära dator. Tänk så mycket man får gjort hemma när man inte kan sitta vid internet och glo.

Vi kom precis hem ifrån Jockes farmor som har bjudit oss på middag, efterrätt och kaffe. Att slippa laga och mat hålla på med disken är rena rama vardaglyxet. Lämpligt nog så passade Mirabelle på att göra nummer 2 när vi var där och det slapp vi också hanskas med:) Det har varit en perfekt kväll med andra ord.

På lördag ska vi fira Kenzies 25 års dag. Vad hittar man på till henne tro? Jag har några idéer men det kan jag ju inte avslöja här.

Igår hade jag förövrigt panik. Jocke gick iväg till en kompis och jag låg och kolla på film. Rätt vad det är så hör jag bara en stor smäll inne ifrån rummet där kattungarna, ödlan och sköldpaddorna är. Jag springer in och ser till min stora fara att Hjördis har haft ut plastlådan med alla syrsor i. Ja, dom är levande! Behöver jag ens säga att jag var skräckslagen? Jag ringde till Jocke och skrek att han skulle springa hem för att det var syrsor i hela rummet.
Vad tror ni händer när det är ett 40-tal syrsor på golvet och 2 vuxna katter, en 6 månaders katt och 8 st 6 veckors kissar får syn på dom? Jo rena rama katt-himlen! Hua säger jag bara. Medans jag väntade på att Jocke skulle komma så stod jag med en ihop rullad tidning i högsta hugg (ifall dom skulle försöka hoppa över grinden), hade gåshud på armarna och stod och skakade. Jocke bara skrattade åt mig när han kom innan för dörren.

Nu ska jag natta Belle.

På återseende

Mörkt


Jag tänkte att jag skulle bjuda på en liten egobild. Det hör ju inte direkt
till vanligheten. Dessutom är det tyligen många som är nyfikna på min nya
hårfärg:)

The new me and the little fis. Det finn ju inte direkt en chans att man
kan ta ett foto utan att hon ska vara med på bild.

Nåja, nu är det avklarat och det lär dröja ett bra tag innan det kommer flera bilder på mig:)

Imorgon ska vi äta paella. Som jag har längtat efter denna underbara maträtt!

Adios

Hjärnrönken och unika besökare

Middagen är uppäten, advetnskalendern öppnad, julkalendern har vi tittat på och nu sover barnen så sött. Det som återstår nu är att duscha, föna & platta håret och sen sova. Jag är så fruktansvärt trött och huvudvärken har fasen inte gett med sig heller. Idag fick jag min tid till rönken. Den 5:e januari får jag komma dit. Bra jobbat sjukvården, det är ju bara en månad kvar!

Jag är ju som bekant ny här på blogg.se och undrar om någon kan tala om för mig hur jag ser exakt hur många unika besökare jag har haft totalt hela månaden?! Sen om det finns någon vänlig själ som skulle vilja hjälpa mig att designa min blogg så tas alla hjälp emot:)

Adios amigos♥


Frostskadade knogar & middags fundering

Puh, vad kallt det är ute.  Som vanligt så glömde jag mina vantar. Alltid är det något!

Nu är jag iaf hemkommen ifrån jobbet och ska väl försöka komma på någon snabb, god och bra mat som alla gillar. Iofs så är det ingen i familjen som är så vidare värst kräsen i den här familjen. Tur är väl det!


Kevin är överlycklig för han fick precis ett par riktiga snickarbyxor och en jacka i från Fristad av mig. Nu känner han sig som en riktig snickare:)

Just det, middag var det ja.

So long

Fula Betty & soffjäsning

Att julen närmar sig med stormsteg har väl inte undgått någon men mig gick det upp ordentligt för idag när barnen öppnade sina adventskalendar och vi kollade julkalendern på tv. Jisses, julen är här om 23 dagar. Det känns rätt overkligt med tanke på att det var sommar förra veckan, eller var det inte det?

Hur finner man styrkan att göra någonting som man verkligen vill och borde göra när motivationen inte existerar?

Natten har varit jobbig. Huvudvärken har inte låtit mig sova ostört och konstiga drömmar har fått mig att vakna till med jämna mellanrum. Jag är så trött på att inte få känna mig utvilad.

Tv-utbudet känns minimalt trots att vi egentligen har för många kanaler. Ikväll fick det bli Ugly Betty innan jag ska bege mig till sängs.


Adios


RSS 2.0